A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 2-5. között a ballagásokhoz kapcsolódóan ellenőrzik az ajándék-, az óra- és ékszer kiskereskedőket, továbbá a virágüzleteket - olvasható a NAV Adótraffipax oldalán.

Mi több, a NAV Fejér megyében is tervez hasonló típusú ellenőrzéseket - írta az adózási szakportál. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A hivatal Baranya megyei munkatársai április 30. és május 2. között Kozármislenyben, Szigetváron valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket. Kozármislenyben a kiskereskedőknél ellenőrzik a hivatal munkatársai a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését. Szigetváron a zöldség- gyümölcskereskedők számíthatnak az ellenőrök megjelenésére. Pécsett a helyi piacokon, valamint a közérzetjavító szolgáltatóknál a számla- és nyugtaadást ellenőrzik a revizorok.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 3-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága helyszíni ellenőrzéseket május 2-án Pásztón és környékán, május 3-án Romhányban és környékén, május 4-én pedig  Jobbágyi-Szurdokpüspöki és környékén tervez.

További részletek itt olvashatók.