A kormánypárt arról tájékoztatott, hogy felszólal majd mások mellett Kövér László házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Szájer József európai parlamenti képviselő és Tarlós István főpolgármester. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök várhatóan délután mondja el beszédét.

A Fidesz legutóbb 2013. szeptember 28-án tartott tisztújító kongresszust, amelyen újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, aki 2003 óta a Fidesz elnöke, korábban pedig 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén. A küldöttek akkor Kósa Lajost, Lázár Jánost, Pelczné Gáll Ildikót és Pokorni Zoltánt választották alelnöknek. Az alelnöki posztokon most több változás is várható

A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve. Tisztújító kongresszust kétévente kell összehívni.