A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés szerint a kft. március elsejétől a Főpolgármesteri Hivatal és a fővárosi önkormányzat nettó 200 millió forintot elérő vagy azt meghaladó közbeszerzéseit, míg a fővárosi gazdasági társaságok esetében - a kulturális feladatokat ellátó társaságok kivételével - a nettó 500 millió forintot elérő vagy azt meghaladó közbeszerzéseket bonyolítaná le - írja az MTI.

A Fővárosi Közgyűlés 2017. május 10-én döntött a szervezet működésének racionalizálásáról, egyebek mellett a társaság feladatainak szűkítéséről. Az akkori döntéssel egységesen, minden eljárásra 150 millió forintot elérő, azt meghaladó értékben állapították meg azt a határt, amely felett a kft. bonyolítja le az eljárást. (Szárnyal Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége.)

A testület 2017. augusztus 30-án határozott arról, hogy a kft.-t a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. vállalatcsoportba integrálják, továbbá módosították a társaság alapító okiratát és szervezeti és működési szabályzatát. Akkor döntöttek arról is, hogy felülvizsgálják a kft. által ellátott feladatokat.

Fotó forrása: Shutterstock