Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már csak a Pöttyös utcai és az Ecseri úti megállók akadálymentesítéséért küzd a MEOSZ, miután szerdán Tarlós István főpolgármester ígértet tett arra, hogy a főváros saját erőforrásból a Kálvin téri megálló mellett, további öt megálló akadálymentesítését magára vállalja - írják oldalukon.

A MEOSZ ezzel elérte, hogy a 20 megállóból 18-at akadálymentesít a főváros.

Tarlós István erről egyébként már  az InfoRádió Aréna című műsorában is beszélt. Azt mondta, hogy minden állomást akadálymentesítenek, ahol nem lesz lift, ott vizsgálják "a kabinos szerkezet" működtetését, és várhatóan ezt a megoldás alkalmazzák majd.

Két olyan kisforgalmú állomásnál, mint a Pöttyös utcai és az Ecseri úti, nem tervezik ilyen szerkezet beépítését, helyette alacsonypadlós buszokkal szállítanák tovább a mozgássérülteket.

Ezzel kapcsolatban a MEOSZ-nak az az álláspontja, hogy nem tekintik egyenrangú, alternatív megoldásnak a metróvonal felszíni közlekedéssel való kiváltását, mert nem tudnak ugyanannyi járatszámot alacsonypadlós buszokkal biztosítani. Ezenfelül egy buszjáratot - költséghatékonyság címén - bármikor meg lehet szüntetni, így az akadályok újrateremtődhetnek. Az egyeztetésen elhangzott információ szerint a felszíni kiváltás - a vázolt formában - évi költsége 1 milliárd forint lenne. Ennél jóval olcsóbb lenne a műszaki megoldások kivitelezése.