A szerdai napon reggel 8 és délután 2 óra között a Füredi utcai főtőműben a szokásos éves karbantartási munkálatokat végzik el, ami a szolgáltatás időszakos kimaradásával jár az érintett területeken, közölte a Főtáv Zrt. A társaság jelezte, hogy a melegvíz-szolgáltatás több mint 16 ezer háztartásban, 126 intézményben és 17 ipari fogyasztónál szünetelni fog - idézi a közlést az Infostart.

Az időszakos kimaradás - a többi között - az I., a III., a IV., a X. és XI., a XIII., a XIV., a XIX., valamint a XXI. és XXII. kerületben is jelentkezni fog.

QP | Quality Placement

A Főtáv kiemelte, hogy elengedhetetlenek a fűtési szezonok előtti, éves karbantartási feladatok elvégzése, amelyek lehetővé teszik a megfelelő felkészülést a fűtési időszakra, ezzel biztosítva a fogyasztók számára a folyamatos, zökkenő mentes szolgáltatást a hideg idő beköszöntével.

A társaság hangsúlyozta továbbá, elsősorban ellenőrzik, javítják és cserélik a villamos rendszereket, ezen felül pedig a már elhasználódott elemeket, alkatrészeket is kicserélik, valamint ellenőrzik a további segédrendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, amelyek eredményeként minimalizálható az apróbb, eseti meghibásodások valószínűsége.

A Főtáv a karbantartás időpontját a fogyasztók életvitelét figyelembe véve jelöli ki. A melegvíz-szolgáltatás kiesése ebben az esetben is olyan időpontra esik, amikor a fogyasztók nagy része nincs otthon hétköznap a reggeli munkába és iskolába indulás után. Ennek köszönhetően már a délutáni óráktól ismét lesz meleg víz a háztartásokban.