Karas Monika, a hatóság elnöke és Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója által aláírt szerződés értelmében a csatorna péntektől már közösségi médiaszolgáltatásként az új hullámhosszon sugározhatja adását - tudatta a hatóság közleményben.

A két fél csütörtökön egyben közös megegyezéssel megszüntette azt a szerződést, amely a rádiót a jelenleg használt frekvencián jogosította médiaszolgáltatásra. A megszüntetési kötelezettséget jogszabály írja elő, ugyanis egyetlen médiaszolgáltató sem rendelkezhet két frekvencián rádiós médiaszolgáltatási jogosultsággal ugyanazon településen - ismertette a hatóság.

Az NMHH gondoskodik arról, hogy zökkenőmentes legyen a Klubrádió frekvenciaváltása és a rádió szolgáltatása folyamatosan elérhető maradjon a hallgatók számára.
"A rádió hallgatóinak egyetlen percig sem kell nélkülözniük a műsort, teendőjük csupán annyi, hogy 2014. február 14-én 0 órától a Budapest 95,3 MHz-ről a Budapest 92,9 MHz-re kell átállítaniuk készülékeiket" - olvasható a közleményben.

A médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla döntésének alapján 2013. október 30-án indította meg a hatósági eljárást a Budapest 92,9 MHz körzeti rádiós műsorszolgáltatási jogosultság hasznosítására vonatkozó szerződés hatósági szerződéssé alakítására és a Klubrádió közösségi médiaszolgáltatásként történő elismerésére.