Szombaton közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, legalább néhány órára az ország jó részén kisüt a nap. Délután, kora este főként az északi megyékben lehetnek helyenként záporok.

Az éjszaka első felében még erősen felhős lesz az ég, és főként az ország északkeleti harmadában (kb. Esztergom-Békéscsaba vonaltól északkeletre) több helyen valószínű eső, zápor is - írja az OMSZ előrejelzésében.

Hajnalra mindenütt jelentősen csökken a felhőzet, és a csapadék is megszűnik. Reggel, délelőtt még szakadozottabb lesz a felhőzet, a legtöbb napsütés Borsodban és Szabolcsban várható.

Vasárnap napközben ugyanakkor szinte mindenütt beborul az ég, és nagyjából déltől észak, északnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. A Dunántúl délnyugati részein kicsi a csapadék valószínűsége.

A délnyugati, nyugati szél összességében többfelé több alkalommal is megerősödik, de elsősorban éjszaka az északi határ mentén - kiemelten az Északi-középhegységben - viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntően 10 és 18 fok között várható, de a Dráva mentén kissé melegebb is lehet.