Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az esemény a felfűtött közéleti hangulat ellenére békésen zajlott, a rendezvény hivatalos szimbóluma a Kínában betiltott Micimackó volt.

Számos ellenzéki politikus és szinte minden ellenzéki párt jelen volt valamilyen formában a tüntetésen, ami az ellenzék egységes képét mutatja - olvasható a portálon.

Hangsúlyos téma volt a lakhatás, valamint az ország Kínának való eladósodása, kiszolgáltatottsága. A politikai felszólalók arra kérték az embereket, hogy vegyenek részt a Fudan Egyetemről szóló konzultáción, majd pedig az ellenzéki előválasztáson.

A tüntetést azért tartották, mert a kormány korábban úgy döntött, hogy a ferencvárosi Déli Városkapu Diákváros nevű értékes fejlesztési területét vagy annak egy nagy részét a kínai Fudan Egyetem fogja megkapni. Várhatóan kínai hitelből, már előre kiválasztott kínai céggel építteti majd a magyar kormány a Budapestre tervezett kínai egyetem kampuszát.

A hitelt a magyar adófizetők fogják visszafizetni, de a kínai kommunista párthoz ideológiájában is kötődő egyetem aligha lesz megfizethető az átlag magyar diáknak.

Kutatások szerint Budapesten nagyon magas - 90 százalék körüli - a beruházás elutasítottsága.