Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem csak vendéget nem fogadnak, hanem az orvosi kezeléseket sem tudják biztosítani - írja a lap.

Országos tendencia a gyógyfürdők küzdelme a megnövekedett rezsidíjak miatt, de Csokonyavisontán ez a probléma nem újkeletű. Többször írtak ki üzemeltetésre és értékesítésre pályázatot, mivel a falu a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt.

Jelen pillanatban is elbírálás előtti szakaszban vannak egy újabb üzemeltetési pályázat kapcsán.

A megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetés mellett döntöttek az értékesítés idejére. Az augusztusban megjelent nyilvános felhívás értelmében az önkormányzat részben, vagy egészben értékesítené a fürdőt

 - mondta Harasztia Attila.

Nem csak a fürdők, de a hotelek is nehéz helyzetbe kerültek a magas rezsi miatt, lapunknak Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöki tanácsadója beszélt arról a múlt héten, hogy az ukrajnai háború előtt az energiaköltségek a városi szállodáknál a teljes bevétel 4-5 százalékát, a gyógy- és wellness szállodáknál 12-13 százalékát tették ki. Ez azóta a városi hoteleknél 13-14 százalékra, a gyógy- és wellness hoteleknél 18-19 százalékra emelkedett.