Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már több mint 3 millió 252 ezren kaptak oltást, és közülük 1 millió 350 ezernél többen megkapták a második oltást is. Az elmúlt egy napban 205-en haltak meg és újabb 3706 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Amellett, hogy javulnak a járványügyi adatok és egyre többen kapnak oltást, továbbra is oda kell figyelni az egyéni védekezésre, így a maszkviselésre, a távolságtartásra és a higiénés szabályok betartására a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - mondta el Galgóczi Ágnes.

Arra kérte azokat, akik még nem regisztráltak védőoltásra, hogy ezt tegyék meg. Amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és az oltás előrehaladtával, illetve a járványügyi adatok javulásával tovább enyhíthetnek a szigorú szabályokon.

Annak kapcsán, hogy április 19-én, hétfőn kinyithatnak az óvodák és az alsó tagozatos diákok újra az iskolában tanulhatnak, azt mondta, hogy a kisebb gyerekek biztonsággal visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, az intézmények felkészültek fogadásukra, az épületeket fertőtlenítették, a pedagógusok oltási kampánya három hétvégén keresztül folyt.

Galgóczi Ágnes közölte azt is, hogy egyre nagyobb mennyiségben, folyamatosan érkeznek Magyarországra a vakcinaszállítmányok. A teljes egészségügyi ellátórendszert bevonták az oltás szervezésébe és lebonyolításába - jelezte. Magyarországon "nagyon jól halad az oltási kampány", a regisztrált 60 év felettiek mintegy 90 százaléka be van oltva, és most már a 18 és 59 év közötti aktív korosztályt is folyamatosan oltják.

Mindannyiunk felelőssége, hogy oltást kapjunk, magunkat is védeni kell, nem elégséges az, ha csak mások beoltottságára számítunk!

- tette hozzá a járványügyi vezető.   

A Magyarországon engedélyezett és használt vakcinák hatékonyak és biztonságosak - jelentette ki, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a napvilágra kerülő klinikai kutatási eredményeket, biztonságossági vizsgálatokat.

Szerbiában egy nagymintás kutatás azt is kiderítette, hogy mennyire erős antitestválaszt idéznek elő a Sinopharm, a Pfizer és a Szputnyik V. koronavírus elleni vakcinák. Erről itt írtunk részletesen.