Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beszámoló - amelyet a gazdasági minisztérium vezetésével, a többi tárca együttműködésével készítettek - áttekintést nyújt az ország gazdasági fejlődéséről, az elmúlt időszakról és a kormány terveiről. A jelentés az ausztriai gazdaságkutató intézetek, az Európai Bizottság, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és több osztrák közgazdász közös elemzését is tartalmazza.

Christian Kern kancellár Reinhold Mitterlehner alkancellárral, gazdasági miniszterrel együtt mutatta be az idei dokumentumot, valamint áttekintette az ország fejlődését és a kormány gazdaságpolitikai tevékenységének fő sarokpontjait.  A hétfőn bemutatott összegzés szerint a kormány a kezdő vállalkozások támogatására, valamint bérköltségek csökkentésére is kiemelt figyelmet fordít.

A kancellár nemcsak a klasszikus ipar keretfeltételeit emelte ki, hanem a startup vállalkozások támogatását is. Kern szerint az osztrák gazdaságpolitika fontos eleme, hogy Ausztria vonzó befektetési célpontja legyen a vállalkozásoknak. Kitért arra, hogy a befektetések növeléséhez a hazai kereslet fellendítésére van szükség, és meg kell könnyíteni a vállalkozások pénzügyi támogatását.

Christian Kern osztrák kancellár a jelentést bemutató sajtótájékoztatón kijelentette: meg kell találni a választ arra, hogy miképpen lehet a versenyképességet és a foglalkoztatottságot biztosítani, a vásárlóerőt megnövelni, a vállalkozások számára befektetetésre ösztönző motivációt nyújtani.  Kern szerint a gazdasági reformok helyes irányba tartanak, és olyan alapot teremtettek, amire lehet építkezni.

A kancellár és az alkancellár egyetértett annak fontosságában, hogy a gazdaságnak és a tudománynak szorosan össze kell kapcsolódnia. Ausztriában nincs hiány az alapvető kutatásokból, csupán a gyakorlati megvalósítás késlekedik - állapították meg.  Kern és Mitterlehner a gazdasági jelentésben kiállt Ausztria uniós tagsága mellett. Ma igencsak fontos, hogy európai szolidaritásban éljünk - fogalmazott az alkancellár.