Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sikeres átállás érdekében a digitális átalakulásban, illetve a dolgok internete - ami hálózatba kötött, egymással kommunikálni képes eszközöket takar - technológiai újításainak alkalmazásában Magyarország Európa vezető országai közé akar kerülni - közölte a miniszter, aki szerint az autóipar átállása jelenti a vízválasztót az ország gazdasági növekedésének fenntarthatósága szempontjából, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar gazdaság gerincét adó iparágat sikeresen léptesse be az új, innovatív gazdasági korszakba.

Szijjártó szerint az innovatív technológiák felhasználása határozza meg egy-egy nemzetgazdaság sikerét, ezért fontos, hogy Magyarország az Irinyi-tervnek és a Digitális jólét programnak köszönhetően élen járjon a digitális fejlesztésekben. A kormány arra törekszik, hogy Magyarország töltse be a vezető szerepet a térségben az 5G technológia fejlesztésében, mindennapi elterjesztésében. A technológia fejlesztése nagyban meghatározza az autonóm járművek fejlesztési irányait is. (Akciótervet készít a kormány, hogy beruházásokat szerezzen - ezt a cikket olvasta?)

Az ENSZ által korábban meghatározott fenntartható fejlődési célok elérésében tett eredményekről Magyarország a jövő héten New Yorkban számol be először, úgynevezett önkéntes országjelentés formájában. A rendezvényen a víz és a migráció kérdése is kiemelt szerepet kap, a vízzel kapcsolatos feszültségek - amelyek hátterében a népesség növekedése, a klímaváltozás, illetve politikai okok állnak - világszerte 2 milliárd embert érintenek.

Szijjártó szerint a következő időszak technológiai és politikai folyamatainak kedvező irányú alakításában az éghajlatvédelem mellett elkötelezett, illetve a vízgazdálkodás terén nagy tapasztalattal rendelkező országok játszanak majd fontos szerepet. Magyarország is ebbe a körbe tartozik, hisz a miniszter szerint hazánk ratifikálta első alkalommal az Európai Unióban a kiotói egyezményt, valamint 2019-ben ismét az országban rendezik meg a víz világtalálkozót - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.