A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a gazdaság-újraindítási programok finanszírozása érdekében történő, 47,5 milliárd forint előirányzat-átcsoportosításról intézkedik. A kormány több helyről "csípte le" a szükséges összeget. Így a 2019–2027 közötti idegen nyelvi stratégia megvalósítása 22,8 milliárddal, a Központi Statisztikai Hivatal költségvetése 10,5 milliárddal, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. garanciaügyleteiből eredő fizetési kötelezettségre rendelkezésre álló össze 12 milliárddal, míg az adósságszolgálattal kapcsolatos kiadások 1,6 milliárd forinttal lett kevesebb. Ugyan ez a határozat felhívta a belügyminisztert, hogy a Start-munkaprogramra - 2021. november 30-ig - gondoskodjon összesen 20 milliárd forint rendelkezésére állásáról.

Egy másik határozat az Erdélyi Református Egyházkerület intézményfejlesztésére, valamint a Sapientia Alapítvány működésére biztosított 1 milliárd 50 millió forintot az idei költségvetésből. A jövő évi büdzséből 264 millió forint fordítható erre a célra.

A harmadik határozat a Szentendre Regionális Déli Vízbázis megóvásához szükséges kármentesítésre biztosít 1,5 milliárd forintot. A határozat utal arra az ez év áprilisi kormányhatározatra, amelyben a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) hulladékgazdálkodással és kármentesítéssel kapcsolatos fejlesztésekre szolgáló 162 milliárd forintja léphető túl, a jelzett 1,5 milliárd forinttal.