Jakab István az MTV Napkelte című műsorában úgy vélekedett, a gazdavezetőknek az a feladata, hogy a demonstráció az alkotmányos rendnek megfelelően folyjon, a kormánynak pedig az, hogy végiggondolja és megoldja a helyzetet.

Lapid Lajos, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese szerint a rendőrség a szervezőkkel együtt készül arra az időpontra, amikor a demonstráció befejeződik. A tüntetés befejeződését követően négy órán belül a rendőrség készen áll, hogy megkezdje a felvezetést a hazavonuláshoz, és újabb négy órán belül a traktorok elhagyhatják Budapest területét.

A megállapodás aláírásától az utolsó pillanatban visszalépő gazdák korábban közölték, hogy Gyurcsány Ferenccel akarnak tárgyalni, a kormányszóvivő, László Boglár azonban a miniszterelnök Dél-Koreából való hazatérése után is megerősítette: Gyurcsány Ferenc továbbra is Németh Imre földművelésügyi minisztert tartja a termelők tárgyalópartnerének, s csak a megállapodás létrejötte után találkozik a gazdákkal. Ez utóbbit a kormányfő is közölte az MTV híradójának nyilatkozva.

A Felvonulási térről tegnap este eltávozott 200 traktor a Budapest környékén - Dunaharaszti, Alsónémedi, Érd, Vecsés határában - , illetve a határátkelőhelyeken demonstráló termelőkhöz csatlakozott. Bagi Béla, a Magosz alelnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a gazdák március 20-ig maradnak a bejelentett helyszíneken.


Az mno.hu értesülései szerin nem hivatalos tárgyalások is folynak a gazdák és az agrártárca között, Benedek Fülöp, az FVM közigazgatási államtitkára telefonon többször is beszélt Jakab Istvánnal. Most azt a személyt keresik, aki kormányzati részről egyeztethetne a gazdákkal.

Németh Imre, az agrártárca vezetője még pénteken délelőtt közölte: lezártnak tekinit a tárgyalásokat, mert a Magosz 41 követeléséből 40-ben megállapodtak. A nyitva maradt kérdést, az állatjóléti támogatásokat illetően úgy fogalmazott: a költségvetési keretet nem tudják átléni, nem fizethetnek ki egy összegben 15 milliárd forintot. A Felvonulási téren demonstrálók Németh Imre lemondását követelték.