Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A nemzetközi szakma és a látogatók visszajelzései egyértelműen megerősítenek minket abban, hogy jó döntés volt a Sziget vizuális megújítása, a sokszínűség erősítése" - fogalmazott Gerendai Károly az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben. A kommüniké kiemelte, hogy a rendezvény ideje alatt nemzetközi fesztivál-konferencia zajlott a Sziget kezdeményezésére. Ezen mintegy 25 fesztivál igazgatója, továbbá ügynökségek képviselői vettek részt, és a fő téma "az egyre elszabaduló és a Szigetet is egyre jobban sújtó fellépti díjak" kérdése, a zenekarokat képviselő ügynökségek és fesztiválok közötti párbeszéd elindítása volt ezzel kapcsolatban.

A konferencia résztvevői egyetértettek abban, hogy a Sziget idei vizuális megújulása, a programok sokszínűsége, a szolgáltatások változatossága kiváló irány, hogy vonzóvá tegyenek egy fesztivált - szerepel a közleményben.

Gerendai szerint a vizuális megújulás nem mehet a zenei kínálat kárára, és továbbra is fontos, hogy aktuális sztárokat sikerüljön felvonultatni a Szigeten. "Sajnos idén az ág is húzott minket, nem sikerült a tervezett sztárelőadók egy részét elhozni" - fogalmazott.

A szervezők összegzése szerint a múlt heti rendezvényen jól vizsgázott a Sziget Fesztiválköztársaság biztonsági szolgálata. "Az In-Kal Security egyenruhás és civil munkatársainak együttműködésével a korábbi éveknél is hatékonyabbak voltak az elfogások, a tolvajok leleplezése, többen a bejáratnál lebuktak azok közül, akik nagyobb tételben illegális szereket igyekeztek becsempészni a rendezvényre".

A közlemény kitért arra, hogy a Sziget szabadstrandján, a Sziget Beachen naponta több ezer ember fordult meg. Az estéket sokan töltötték a Cirque du Sziget programjain, több tízezren vettek részt naponta a nagyszínpad előtt rendezett esti partikon. Az egész fesztivál területét látványos installációk, díszkivilágítás, lampionok, fényfüzérek, tükörgömbök, fényfestés jellemezte, a nagyszínpad programját vasárnap este lezáró End Show-ban fényjáték, lézer, tűzijáték, pirotechnika egyaránt volt.

A fesztivál területén hétfőn megkezdődik a bontás és a takarítás, ami egy hetet vesz igénybe, utána következik a kertészeti rehabilitálás.