Harangozó írásbeli kérdésre Varga Mihály megbízásából Bodó Sándor pénzügyminisztériumi államtitkár a következő választ adta:

"A Kormány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközpark a mai kor elvárásainak elvárásainak megfeleljen, a közügyek ellátását a lehető legnagyobb hatékonysággal támogassa. A megjelent gépjárműbeszerzési felhívás eredményeként több mint 1000 intézmény valósíthat meg saját beszerzéseket. Így lehetőség nyílik az elöregedett gépjáműpark lecserélésre, amellyel jelentős üzemanyag-megtakarítés érhető el."

Harangozó azt írja, ha a 82 milliárd forint közpénzből megfelelő számú mentő- és tűzoltóautót vesznek, azzal egyetért. Elfogadhatatlan viszont, ha tízezer új közép és felsőkategóriás személygépkocsira, terepjáróra akarnak ennyi pénzt elkölteni.

Ezért a közlemény szerint ismét felteszi írásbeli kérdését és nyomatékosan kéri Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy küldje meg, vagy tegye közkinccsé a birtokában lévő terveket, pontos számokat, adatokat, típusbontással együtt.

Mivel a Népszava információi szerint, a Pénzügyminisztérium 2019. augusztus 6-ig várja az ajánlatokat, így a frakcióvezető-helyettes szerint nincs akadálya a részletes tájékoztatásnak.