Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a rendőrség honlapján a Giro d'Italia kerékpárverseny eseményei kapcsán önálló menüpontot hoztak létre, amely itt érhető el. A menüpontban megtalálhatók az aktuális forgalomkorlátozásokról szóló közleményeik is. Azt írták, hogy a lezárások és a megállni tilos korlátozás érinti az I., a II., az V., a VI., a IX., a XI., a XIII., a XIV. és a XXII. kerületet. 

A verseny útvonalát vasárnapig teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton - írta a BKK.

Felhívták a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás.

A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni - tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.

A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a rendezvény idején is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

A Giro d’Italia szervezői folyamatosan frissülő közlekedési térképet tettek közzé, amely ezen a linken érhető el. A térkép a versenyszakaszokra vonatkozóan minden forgalmi korlátozást és lezárást tartalmaz.