Saját hatáskörében, az önkormányzati törvényre hivatkozva visszavonta LMP-s és DK-s alpolgármesterének megbízatását Göd polgármestere - írja az hvg.hu.

Balogh Csaba a hétfői testületi ülés kezdetén már megpróbálta leváltani Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót, akik viszont egy másik DK-s és egy jobbikos képviselővel összefogva frakciót alakítottak, és a fideszesekkel több kérdésben együtt szavazva megnyirbálták a városvezető jogköreit.

Balogh szerint az alpolgármesterek dolga, hogy "a polgármester mellett segítsék a város fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat", Fülöp és Lőrincz azonban ezt a szerepet nem tölti be.

Balogh közölte: Fülöp Zoltán és Lőrincz László a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében.

Azt is bejelentette a polgármester, hogy a hétfői ülésen meghozott döntések közül tucatnyit újratárgyal, mert az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek találja őket.