Augusztus 31-ig várja a Greenpeace, hogy a jövő évi választáson induló miniszterelnök-jelölti aspiránsok és Orbán Viktor regnáló kormányfő mutassák be, milyen tervük van a klímaválság kezelésére, milyen zöld programjuk van.

A nyílt leveleket személyre szólóan címezték meg és küldték el Orbán Viktornak (Fidesz), Dobrev Klárának (Demokratikus Koalíció), Fekete-Győr Andrásnak (Momentum Mozgalom), Jakab Péternek (Jobbik), Karácsony Gergelynek (Párbeszéd), Márki-Zay Péternek (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás Józsefnek (Új Világ Néppárt) - számolt be róla a hírcsatorna.

"Zöld programjában kérjük, tegye egyértelművé, kormányra kerülése esetén miként védené meg Magyarország lakosságát az egyre intenzívebbé váló rendkívüli időjárási viszonyoktól, milyen konkrét intézkedéseket hozna a tiszta levegőért, tiszta vízért, a tiszta talajért, valamint a tiszta energiákra, tiszta gazdaságra és tiszta mezőgazdálkodásra való átállásért, és hogy mit tenne érdemben élővilágunk megőrzéséért" - írják a felhívásban.

A zöldgazdaság és a környezeti átmenet mellett egyre több szervezet és kormány áll ki. Magyarországon a jegybank is ennek fontosságát hangsúlyozza.