Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzeti versenyhatóság eljárást indított a Máltán bejegyzett Deutsche Lotto- und Sportwetten Limiteddel szemben, amiért a cég vélhetően megtéveszti a hazai fogyasztókat a „Lottoland” fantázianevű, magyar nyelvű honlapjának szerencsejáték-szolgáltatásaival – közölte a GVH.

A hatóság gyanúja szerint a vállalkozás hamisan kelti azt a benyomást, hogy jogszerűen nyújtja a honlapon elérhető szolgáltatásokat – Magyarországon ugyanis valószínűleg nem rendelkezik online szerencsejáték szervezésére vonatkozó engedéllyel. A cég emellett bizonyos szolgáltatásait szándékosan hasonlóan (többek között azonos névvel és dizájnnal) reklámozza más vállalkozások legális és engedélyezett szerencsejátékaihoz, ezzel azonban megtévesztheti a fogyasztókat. A honlapon továbbá érthetetlen, illetve félreérthető módon jelenik meg a vállalkozás neve és elérhetősége, amely szintén alkalmas lehet a fogyasztók döntésének tisztességtelen befolyásolására.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.