A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy összesen hány személy ismerte be tettét - írja a 24.hu.

A KNYF közlése szerint továbbra is három személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban november óta 2022. május 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Völner Pál, a Fidesz volt államtitkára 15 oldalas írásbeli vallomást tett az ügyben, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait - közölte védője, Papp Gábor.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.