Békés Ádám ügyvéd közölte, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki Rudi Zoltánt, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt, mivel meggyőződése szerint elnöksége idején az MTV Zrt. menedzsmentje nem követett el hűtlen kezelést. Ennek bizonyításáért és a részletek pontos feltárásáért az MTV volt elnöke "maximálisan együttműködik a hatóságokkal", tőle telhetően minden információval és magyarázattal segítve az eredményes nyomozást - tudatta az ügyvéd.

Tájékoztatása szerint Rudi Zoltán írásbeli vallomással is szolgált, hogy egyértelművé tegye, az MTV vezetőjeként "a hatályos jogszabályok, köztük a médiatörvény és a gazdasági társaságokról szóló törvény előírásainak betartásával járt el", a tulajdonosi jogok gyakorlójának, az MTV Közalapítvány kuratóriumának döntéseit, valamint a korábbi parlamentek és kormányok kötelező erejű határozatait hajtotta végre.

Rudi Zoltán az MTV Közalapítvány döntése alapján 2007 márciusában írta alá a szerződést a Millenniumi Média Szolgáltató Központ Kft.-vel a 60 ezer négyzetméter területű gyártóbázis bérletére. A rendőrség szerint a szerződés 260 forintos euróárfolyamnál évente 620 millió forint vagyoni hátrányt okoz a bérlőnek, ami megalapozza a hűtlen kezelés gyanúját - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában szerda este.

A BRFK az MTI megkeresésére azt közölte: a gyanú szerint "R. Zoltán" megszegte vagyonkezelői kötelezettségét, amikor 2007-ben indokolatlanul magas összegű bérleti díjat tartalmazó szerződést kötött egy kft.-vel az MTV Zrt. új székházának bérbeadásáról, és azzal összefüggésben az MTV Zrt.-nek okozott vagyoni hátrány összege meghaladja a 600 millió forintot. Az eljárást a volt tévéelnök szabadlábon hagyása mellett folytatja le a rendőrség.

QP | Quality Placement