A Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamásnak tizenkét év fegyház kiszabását és a közügyektől való tízéves eltiltását javasolja majd a Fenyő-gyilkosság perében -felbujtói szerepkörének teljes körű beismerése esetén - a per-előkészítő ülésen, amelyet még ősszel kitűzhet a Fővárosi Törvényszék - írja a Magyar Nemzet.

A vádiratot alátámasztó legfontosabb bizonyítékok között ott vannak a hatóság szerint azok a Gyárfás bűnösségét valószínűsítő hangfelvételek, amelyeket éppen Portik Tamás rögzített a 2000-es években.

QP | Quality Placement

A Portikkal szembeni indítvány lényege, hogy az 1990-es évek közepétől üzleti vita, és hatalmi harc alakult ki a Vico médiabirodalmat vezető Fenyő János és Gyárfás Tamás között. Gyárfás 1997 évben elhatározta, hogy megöleti Fenyőt, ezért egy harmadik személyt (a Magyar Nemzet cikke szerint Tasnádi Pétert) bízott meg a feladattal. Ő azonban ezt nem teljesítette, ezért Gyárfás Portikhoz fordult, aki Josef Rohácot vette rá Fenyő megölésére. Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a Budapest, II. kerület, Margit utcában a feltorlódott forgalom miatt a gépkocsijában várakozó Fenyőhöz lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint az 1990-es évek alvilági leszámolásai miatt indult eljárásokat irányító belügyminiszteri megbízott, Horváth András továbbra is nyomozást folytat a Fenyő-ügy merénylőinek elfogása és bíróság elé állítása érdekében. A jól előkészített és végrehajtott kivégzésben ugyanis legalább tucatnyian vehettek részt a merényletért elítélt Josef Rohácon kívül, köztük a bérgyilkos sofőrje.

A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.