Február elején megindultak a jelentkezések az idei nyári táborokra, és az azóta eltelt másfél hónapban a táborfoglalások száma drasztikusan növekedett - derül ki a Táborfigyelő portál összeállításából. A portál szerint két abszolút új tendencia is kirajzolódik a táborpiacon az idei évben. A hagyományosabbnak számító kézműves-, lovas-, vagy sporttáborok mellett egyre több a meglepő témájú, vagy épp extrém tábor Magyarországon.

Elérhető idén jobb agyféltekés rajztábor, szabaduló szobás nyomozótábor, okostelefonos animációs tábor, kangoo tábor, de foglalható agykontroll tábor, vagy épp önismereti-stresszoldó tábor is. Ami látszik, hogy a családok és gyerekek egy része abszolút nyitott ezen újdonságokra, folyamatosak a jelentkezések ezekre az üdülésekre is.

Az év slágereinek a sporttáborok, az informatikai és programozó táborok, az angoltáborok tűnnek, de közelítenek a dobogóhoz a katonai és honvédelmi táborok is.

Az összeállítás szerint érdekesség az idei évben, hogy az eddig leadott jelentkezések közel ötöde olyan magyar gyermek táborozására szól, aki nem Magyarországon él. Azaz a külföldön élő magyar családok is hazaküldik csemetéjüket táborozni, aminek oka lehet egyrészt az itthoni táborok egyre jobb minősége, másrészt az, hogy törekednek arra, hogy gyermekeik Magyarországra továbbra is otthonukként tekintsenek - mondja Tóth Béla, a portál vezetője.