Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint írja az IndexGyopáros Alpár kiemelte, a mostani nehéz helyzetben sem hagyják magukra a falvakat, a kormány továbbra is tartja azt a célt, hogy javítsa a falvakban élők életminőségét. Közölte: a falusi csok több mint 36 ezer vidéki család otthonteremtését segítette.

3000 kilométernyi út és kisboltok

Arra is kitért a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, hogy több mint 3000 kilométer felújított alsóbbrendű út készült el a programban, s támogatták a falusi kisboltok fejlődését és újranyitását. 

Munkahelyvédelem

Gyopáros Alpár hozzátette, 8000 falusi kisvállalkozás számára támogatást tettek elérhetővé európai uniós források bevonásával annak érdekében, hogy a kistelepülési munkahelyeket megvédjék, és újak létrehozását segítsék.

Megállítani a népességfogyást

Legfontosabb célkitűzésük a kezdetektől, hogy megállítsák a népességfogyást a magyarországi falvakban – jelentette ki a kormánybiztos, aki egyúttal rámutatott, pozitív visszajelzés a program eredményességére, hogy ezerkétszáz 5000 lélekszám alatti településnél megfordult a tendencia, és hosszú évek után gyarapodásnak indult a lakosságszám.

Kiemelt támogatás

A Magyar Falu Program hitet és reményt adott a falvainknak, van azonban még mit tenni, ezért a munkát folytatjuk – fogalmazott Gyopáros Alpár. Hozzátéve: a vidék továbbra is a kormány kiemelt támogatását élvezi majd a nehéz gazdasági helyzet ellenére is.