Várhatóan június 17-én adják át és nyitják meg a nagyközönség számára a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt, amelyet a termalonline.hu az idei év legnagyobb fürdős újdonságának nevez.

A szakportál szerint a 2021 óta megújuló győri fürdőben összesen 21 medence kap helyet.

A több mint 23 milliárd forintból megvalósuló fürdőfejlesztés minden idők eddigi legnagyobb ilyen típusú hazai beruházása.

A beruházás részeként az eddigi Rába Quelle fürdő mellé az egykori strand helyén egy hatalmas vízi élményparkot építettek, ugyanakkor megújul maga a fedett fürdő is.

Győrben már nagyon hiányzik a szabad vízfelület

A kibontakozó energiaválsággal az elsők között, szeptember közepétől bezárt a győri Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda is.

A sportlétesítmények zárvatartásáról Dézsi Csaba AndrásGyőr polgármestere arról beszélt az Indexnek, hogy az utóbbi uszoda felújítását már nem lehetett tovább halasztani, miközben Győr városa is küzd anyagi problémákkal a jelenlegi válságos időszakban.

Majd november elején a város önkormányzata úgy döntött, hogy az Aqua Sportközpontot részlegesen megnyitják, elsősorban a sportolók, a hivatásos úszók és vízilabdázók számára.