Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elsősorban az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül - írja a kreszváltozás.hu.

Július 2-től július 4-ig az M1-M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre, az alábbi menetrend szerint:

  • Első etap: július 2-án (pénteken) délutáni órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten 3 civil jellegű autóval.
  • Második etap: július 3-án (szombaton) délelőtti órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten szintén 3 civil jellegű autóval.
  • Harmadik etap: július 4-én (vasárnap) délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény) szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.

Az ellenőrzés célja az M1-M7 autópálya közös szakaszán és az M7 autópályán várható sűrű forgalomban, esetenként torlódásban a leállósáv használatára vonatkozó szabályokat megszegők kiszűrése, ellenőrzés alá vonása, szankcionálása.

Az ellenőrzések során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés. A felvételekből a rendőrség válogatást készít, amelyet megosztanak majd a nyilvánossággal.

Természetesen ezen időpontokon kívül is lesz rendőri jelenlét az M7-es autópályán.