A kiadásokat a GDP 1-2 százalékával csökkenteni kell - erre készül a kormány 2011-ig terjedő programjával - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.  

A társasági adóban a régió legjobbjai maradunk, az szja-ban a munkavállalók kilencven százaléka számára az alacsony kulccsal való adózást teszi lehetővé, a munkáltatói tb-terheket pedig a cseh és a szlovák szint alá csökkenti, így az adórendszer a régióban a legversenyképesebb lehet - mondta mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Szövetségének közgyűlésén.

Annak következtében, hogy a magyar bankok jelentős része külföldi kézben van, ezért a bankok hitelnyújtási képességének növeléséhez szükséges egyik fontos eszköz -a bankok feltőkésítése - nem magyar kézben van. Ezért Magyarországnak a jövőben a patrióta gazdaságpolitikát kell folytatni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Szövetségének közgyűlésén.

A kiskereskedelem jelentős részben külföldi kézben van, ugyanakkor számos cég nem hazai terméket forgalmaz. Úgy látom sikerrel kecsegtetnek azok a tárgyalások, amelyeken abban kívánunk megállapodni nagy nemzetközi kereskedelmi láncokkal, hogy nyolcvan százalékban magyar termékeket forgalmazzanak.


A hazai foglalkoztatás tíz éve beragadt 3,9 millió főnél. A nemzetközi cégek nem képesek munkát kínálni az alacsony képzettségű vidéki munkavállalóknak, integrálni a kkv-szektort. Magyarország az ezredfordulón elvesztette a reformlendületet. 2000 után az ország magába fordul, nem reflektált a külső kihívásokra.