Az MTI információi szerint a zárt ülésen felvetődött, hogy Szili Katalin mégis kerüljön fel az országos listára, akár a tervezett posztjánál előrébb Gyurcsány Ferenc helyére, de az erre vonatkozó javaslatnak csak négy támogatója volt a teremben. A volt Házelnök még a felvetés előtt távozott a választmányi ülésről, és korábban elmondott beszédében megerősítette pénteki döntését, miszerint nem kíván szerepelni az MSZP országos listáján, mivel az nem tükrözi a megújulást és a változást. Így végül ténylegesen is bekerült a helyére Botka László, Csongrád megyei elnök.

Simon Gábor a - Lendvai Ildikó pártelnökkel és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölttel közösen tartott - szombati sajtótájékoztatón úgy vélekedett: a választmány bebizonyította, hogy az MSZP az együttműködési és a kulturált viták pártja.

A listán szereplő első 20 politikus sorrendben a következő: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Botka László, Csongrád megyei elnök, Szekeres Imre elnök-helyettes, Kiss Péter alelnök, Simon Gábor választmányi elnök, Lamperth Mónika elnök-helyettes, Ujhelyi István alelnök, Hiller István oktatási miniszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Puch László pártigazgató, Juhász Ferenc, Veres János, Vadai Ágnes, Varga László, Bárándy Gergely elnökségi tagok, Szűcs Erika választmányi helyettes és Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.


A lista tervezete alapján a nem befutó helyeken szerepel több olyan politikus is, aki évek óta szocialista parlamenti képviselő. Közéjük tartozik például Keleti György, Schvarcz Tibor, Géczi József Alajos, Jánosi György, Gy. Németh Erzsébet. Vannak olyanok is, akik eleve azért kerültek ennyire hátra, mert a következő parlamenti ciklusban már nem akarnak politizálni. Az MSZP listáján rajta van a jelképes, 105. helyen Szigetvári Viktor, a miniszterelnök kabinetfőnöke is, aki az MSZP választási kampányát irányítja majd.