Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A zenehallgatók 82 százalékát megnyugtatja a komolyzene a Liszt Ferenc Kamarazenekar megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint – írja az MTI.

A válaszadók 82 százaléka érzi úgy, hogy a komolyzene megnyugtatja, 67 százalékukat pedig inspirálják a klasszikus dallamok. Az IPSOS reprezentatív kutatása szerint a műfaj a hangulatunkra és az energiaszintünkre is jótékony hatást gyakorol, a megkérdezettek mintegy kétharmada jobb kedvre derül a művek hallgatásától.

Hasonló arányban vannak azok is, akiket energiával tölt fel és akiket az érzelmeikbe való belefeledkezésben segít a zene.

A kutatásból kiderül, hogy a zenehallgatók több mint harmada zenei tanulmányai alatt került közel ehhez a világhoz, míg a megkérdezettek negyede maga fedezte fel a klasszikus zenét.

Az eredmények rámutattak arra is, hogy az élvezeti faktor mellett sokan társadalmi helyzetükből fakadóan tekintenek elkötelezettséggel erre a műfajra, a klasszikus művek ismeretét és szeretetét a kulturáltság szimbólumaként használják.