Szijjártó jó hírnek nevezte, az indiaiak evakuációs akciója lezárult és összesen 5615 ember kihozatalát követően a folyamatokat felügyelő miniszter, Hardeep Szingh Puri is visszarepülhetett Újdelhibe.

 

Az összesített adatokról azt írta: az elmúlt hét napban 19 mentesítő járattal 2067 indiai, 306 nigériai, 227 kínai, 217 marokkói, 160 egyesült arab emírségekbeli, 54 egyiptomi és 46 izraeli állampolgár hagyta el Magyarországot. A háború kitörése óta külügyes kollégáival eddig összesen 12 ország 8115 állampolgárának segítettek hazajutni, 48 mentesítő járattal.

A napokban egyeztettek egyiptomi partnereikkel is, miután a magyar kormány úgy döntött, hogy segítséget nyújt az Egyiptomban rekedt ukrán állampolgárok hazatéréséhez. A jelentések szerint több mint tízezer ukrán turista rekedt az észak-afrikai országban a háború kitörését követően.

Számukra Magyarország nyújt most segítséget: az engedélyezett különgépek eddig 3828 ukránt hoztak át Egyiptomból, hogy közelebb legyenek hazájukhoz - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.