A Ház ezúttal kizárólag hétfőn és kedden ülésezik az első héten, míg április 20-án a márciustól bevezetett új munkarend szerinti rövid, kizárólag kérdéseket és azonnali kérdéseket tartalmazó ülésnap lesz.

Az első ülésnap hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit kétórás interpellációs időszak, majd az azonnali kérdések és válaszok órája követ. A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Bánki Erik arról interpellálja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy milyen gazdasági kilátások várhatóak az IMF-jelentés tükrében. A szocialista Szakács László Mégsem rendezik a kórházak adósságát? címmel benyújtott interpellációval fordul Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, a jobbikos Kepli Lajos interpellációjában arra vár választ Seszták Miklós fejlesztési minisztertől, hogy a kormány miért nem segíti a geotermikus energia felhasználásának elterjedését, az LMP-s Sallai R. Benedek pedig azt kérdezi Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől, hogy tárcájának van-e olyan ígérete, amelyet betartott.

A képviselők a hétfő esti órákban a kedden elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági jelentéseit tárgyalhatják.

Az Országgyűlés kedden 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, majd szavazások következnek.
A parlament ekkor dönthet a kormány azon előterjesztéséről, amely lehetővé tenné a magyar részvételt az Iszlám Állam elleni nyugati koalícióban, az iraki Erbílben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt mondta, az összesen 150 katonában 110 teljesítene szolgálatot a helyszínen, hat magyar tiszt pedig a vezetési pontokon lenne jelen.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken az ellenzék támogatását kérte azokhoz a kedden elfogadni tervezett kétharmados törvényekhez, amelyek lehetővé teszik a rendőrök és a katonák bérének emelését. Emlékeztetett, a javaslatok alapján az idén 30 százalékkal, majd azt követően évente 5-5 százalékkal, így 2019-ig bezárólag összesen 50 százalékkal nőnének a bérek az ágazatban.

A szintén elfogadásra váró, kétharmados földtörvény esetében a fideszes politikus azt ígérte, lesznek olyan ellenzéki módosító indítványok, amelyeket támogatnak. Rogán Antal elképzelhetőnek nevezte, hogy néhány fideszes képviselő nemmel szavaz majd a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő földek nemzeti földalapkezelőhöz kerülését célzó javaslatra, de szerinte a kormánypárti képviselőcsoport túlnyomó többsége indokoltnak tartja, hogy a föld kezelését egységesen bonyolítsa le a kormány, az ne legyen szétdarabolt, mert abból visszaélések származnak.

A keddi ülésnap hátralévő részében hat előterjesztés vitája kezdődhet meg. A képviselők így egyebek mellett elmondhatják a véleményüket a banki elszámolás során tapasztalt visszaélések elleni fellépést segítő fideszes törvényjavaslatról, valamint a kabinet energiahatékonyságról szóló előterjesztéséről is.

Április 20-án, hétfőn a képviselők - a márciustól megszokottak szerint - kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak.