Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a kormányzat 2017-ben csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezéséhez, amelynek célja a különböző vírusfertőzések által okozott májgyulladás visszaszorítása.

A jelenleg ismert hepatitisz vírusokat A-tól G-ig jelzik, a kezdeményezés a vérrel és testnedvekkel terjedő hepatitisz B és a hepatitisz C fertőzés visszaszorítására összpontosít.

A folyamat első lépéseként az egészségügyi dolgozók kötelező hepatitis C-szűrését végzi majd el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat - közölték. A hepatitisz C-fertőzés megszüntetése érdekében szakértői bizottság jön létre, amelynek feladata a teljes visszaszorítás tervének kidolgozása és a lehetséges fertőzött csoportok meghatározása - írták.

A krónikus vírushepatitisz-fertőzések a lakosság csaknem egy százalékát érintik Magyarországon. Mivel a fertőzések évtizedekig lappanghatnak úgy, hogy közben nem okoznak jellegzetes panaszokat, a fertőzöttek nagy része nem is tud fertőző betegségéről - emelték ki.