Nagyra értékelik azt a gesztust, hogy a kormány előre hozta a béremelést, de a követelések többsége nem teljesült, sokan kimaradtak a béremelésből és sok az aránytalanság - mondta az InfoRádiónak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Ha nem sikerül megegyezniük a további egészségügyi béremelésekről, a munkabeszüntetést választhatják, március 24-re pedig tüntetést hirdettek. A szakszervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a tiltakozás nem politikai eszköz, csak a dolgozók helyzetének javítását szolgálja.

A FESZ és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) nem elégedett a kormány egészségügyi intézkedéseivel. Ezért tegnap megalakítottuk a sztrájkbizottságot, március 24-én pedig tüntetünk - erősítette meg a Zoom.hu-nak Kusper Zsolt, a MOMSZ elnöke.

A tervek szerint 15 pontos követelést dolgoznak ki, amit hétfőn juttatnak el Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy tegyen sürgős intézkedéseket az egészségügyben évek óta jellemző foglakoztatási válság megfékezéséért.

A 15 pontot hétfőn teszi nyilvánossá. Ha a tüntetés sem vezet eredményre, országos sztrájkot hirdetnek.