Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A belföldi értékesítés árai 3,8 százalékkal csökkentek, az exportárak a tavaly októberi szinten stagnáltak az előző havi csökkenés után. Az előző hónaphoz képest negyedik hónapja csökkentek a termelői árak, októberben 0,8 százalékos volt a csökkenés, a belföldi árak 0,7, az exportárak 0,8 százalékkal estek.

A belföldi értékesítés árai 2015 első tíz hónapjában 3,1 százalékkal mérséklődtek, az exportértékesítésé 0,3 százalékkal emelkedtek, összességében az ipari termelői árak 0,9 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: KSH
Kép: A nagyobb képért kattintson!

A belföldi értékesítésben 2015. októberben az előző év hasonló időszakához képest, a feldolgozóiparé 4,4, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálásé 3,1 százalékkal mérséklődtek. A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 5,6 százalékos volt a csökkenés, a beruházási javakat gyártó ágazatokban viszont 2,3, a fogyasztási cikkeket gyártókban 0,6 százalékkal nőttek az árak.

Az ipari exportértékesítés árai stagnáltak, ezen belül a feldolgozóipar árai kismértékben emelkedtek (0,1 százalék), míg a villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágé 2,5 százalékkal csökkentek.