A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy kétmilliárd forint támogatást nyertek el fejlesztésre.Jelenleg a település több pontján zajlik építkezés: megújul a városháza, a Kovács Pál Művelődési Központ és a régi orvosi rendelő, az összesen csaknem 220 millió forint értékű beruházások ez év október 31-ig készülnek el. Emellett már állnak a csaknem 200 millió forintból épülő új vásárcsarnok falai, és megkezdődött az új egészségügyi központ építése is 250 millió forintból.

Ujvári Imre szólt arról is, hogy további másfél milliárd forint európai uniós forrásból tervezik felújítani a szabad strandot és a Holt-Tisza-partot, kialakítanak majd egy új főteret, megújulnak a templomok és új kápolnát kap Tiszafüred külső része, Kócsújfalu. Elvégzik továbbá a kulturális terek infrastrukturális fejlesztését - írja az MTI.

A felsoroltakon túl hazai forrásból is épül a város - mutatott rá a településvezető. Példaként említette a belvárosban zajló közmű- és útfejlesztést: a szennyvízhálózat rekonstrukciója csaknem 100 millió forintba kerül, 400 millió forintból pedig több utca burkolatát is felújítják. Emellett kézilabdapálya, szabadtéri kondipark létesül 30-30 millió forint hazai forrásból.

Csaknem 230 millió forint tao-forrásból már megújult a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok - a küzdőtér új sportburkolatot kapott -, a Lipcsey Elemér Sporttelep székháza, a labdarúgópálya környéke és a lelátó is korszerűbb lett - mondta a polgármester. (Gondok az uniós pénzek körül: érik a pofon Magyarországnak?)

A fotó forrása: MTI Fotó/Mészáros János.