Markót Imre (Jobbik) elmondta: a beruházás során két medence, egy szauna, valamint öltözőblokkok épülnek meg a mintegy négyezer négyzetméteres, jelenleg rendezés alatt álló, üres önkormányzati területen. Hozzátette, hogy a közművek kiépítésére a település önkormányzata 76 millió forintot különített el a költségvetésben, az ezzel kapcsolatos egyeztetések a napokban zajlanak.

A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy ősszel kezdik el építeni huszonhárom településen a tanuszodákat, amelyeket a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program keretében hoz létre a kormány.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselők írásban benyújtott kérdésére adott válaszában azt írta: az uszodák típustervei már megvannak, ezek alapján elkészülnek a kiviteli tervek, majd kiválasztják a kivitelezőket.

A beruházások jellemzően járásközpontokban valósulnak meg, egyebek mellett Szobon, Fehérgyarmaton, Tokajban, Abádszalókon, Sárbogárdon, Edelényben, valamint Budapest XI. kerületében kezdik el ősszel az építkezést.

Seszták Miklós a lap szerint azt is közölte a képviselőkkel, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a hárommilliárdos állami támogatás mellé nem kell egymilliárdos önrészt vállalni, a projektet teljes egészében a központi költségvetésből finanszírozzák.