Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Az erős szél hétfőn nagy területen viharossá fokozódik. A hét második felében ismét melegedés kezdődik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálatnak (OMSZ).

Hétfőn eleinte országszerte borult lesz az ég, és szinte országszerte jelentős mennyiségű csapadék várható. Az északnyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik, és csak lassan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű.

Kedden felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik erős, időnként viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szerdán nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Hajnalra általában mínusz 7 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, délután 8-14 fok várható.

Csütörtökön jobbára erősen felhős, illetve borult időre kell számítani, miközben a délnyugati, déli szél sokfelé megerősödhet. A nappali csúcsérték 10 és 18 fok között várható.

Pénteken változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, majd a nap második felétől vastagodhat a felhőzet és egyre több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4-10, a délutáni órákban 11-19 fokot mutathatnak majd a hőmérők.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. Az éjszakai 0 - plusz 8 fokról 10 és 17 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.