Ezekben a megyékben csütörtökön akár óránként ötven kilométeres széllökések is lehetnek, ezért arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról.

A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképp a Dunántúlon várható számottevő havazás, ott napközben 5-15 centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

Az utakról a havat a visszahordás veszélye nélkül csak a viharos széllökések befejeztével tudja eltakarítani a közútkezelő. A társaság szükség esetén a szerződéses alvállalkozóit is az utakra rendeli, hogy a hófúvásos szakaszokon folyamatosan be tudjanak avatkozni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak.

Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról.

A téli időjárás miatt a horvát hatóságok nem engedik be csütörtök reggeltől a kamionokat a letenyei magyar-horvát határátkelőn - közölte a police.hu.

A horvát hatóságok a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveknek csütörtök reggel fél 8-tól tiltották meg a belépést Horvátország területére. Még bizonytalan, hogy a korlátozás mennyi ideig lesz érvényben.

A zalai rendőrök a kamionokat pihenőhelyekre terelik, a személygépkocsi-forgalom azonban továbbra is zavartalan a letenyei határátkelőkön.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna