Szombaton a HGYE megválasztotta új vezetőségét, a délutáni fórumon pedig az ellátórendszert, az alapellátást valamint a gyermekgyógyászatot érintő lehetséges változásokról, kérdésekről tartottak kerekasztal-beszélgetést. November 21-től Havasi Katalin tölti be a szervezet elnöki pozícióját, illetve a szavazók az új vezetőségben fiatal házi gyermekorvosoknak is bizalmat szavaztak a következő négy évre - írja közleményében a gyerekorvosok képviselete.

Az új tizenegy tagú vezetőség tagjai: Havasi Katalin (elnök), Kovács Ákos és Losonczi László lettek az alelnökök, Altorjai Péter, Fábián Dóra, Győri Blanka, Kántor Irén, Muzsay Géza, Onozó Beáta, Pátri László, Sutka Melinda pedig a vezetőség tagjaivá léptek elő.

Havasi Katalin, a HGYE új elnökének bemutatkozására 2020. november 25-én (szerda) délután kerül sor egy online háttérbeszélgetésen.

Az új vezetésre komoly kihívások várnak, mert az egészségügyi rendszer bérfejlesztése mellett átalakítást is tervez a kormány, amelynek részletei egyelőre nem tisztázottak.