A hatóság keddi közleménye szerint a Well Done WC tisztító, Dr. Beckmann folttisztító por, Major Domus szuper búvár lefolyócső tisztító és a Clean Pearl Aktív tisztító gél nem felelt meg a vizsgálaton.

A laboratóriumi mérések során elsősorban azt vizsgálták, hogy a címkén szereplő anyagokból ténylegesen a feltüntetett mennyiség van-e a termékben. Ellenőrizték a felületaktív-anyagtartalmat, a savtartalmat és a lúgtartalmat is. Az NFH szakemberei megvizsgálták a csomagolások zártságát, a kupakokat, záró fedeleket is, hiszen a tisztítószerek hatóanyaga sok esetben valamilyen veszélyes anyag, sósav vagy nátrium-hidroxid.

A Well Done WC tisztító esetében a savtartalom nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A Dr. Beckmann folttisztító por összes felületaktív-anyagtartalma, valamint az aktív-oxigén tartalma nem egyezett a címkén meghatározott értékkel. A Major Domus szuper búvár lefolyócső tisztító nátrium-hidroxid tartalma nem felelt meg a biztonsági adatlapon feltüntetett értéknek. A Clean Pearl Aktív tisztító gél esetében a felületaktív anyagtartalmat tüntették fel helytelenül - írták.