Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új budapesti szuperkórházra az államtitkárságnak nincs atombiztos terve, csak javaslatai, amelyekkel már kétszer jártak a kormánynál, ahol "lefőzték, mint a kávét", mivel kiérlelt, kompromisszummentes megoldást szeretnének - mondta a portálnak adott interjújában többek között Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az interjúból kiderül, Észak- és Dél-Pesten számolnak egy-egy mamutintézménnyel, és legalább egy nagyobb beruházással a budai oldalon, ám az államtitkár számít rá, hogy a helyszín kiválasztása még sok vitát vált ki.

Budán is kell két főkórház

Budán két főkórháznak is lenne jogosultsága: egy központinak, ami Északkelet-Dunántúlt is ellátja, hiszen az itt lakók a BAH-csomópont környékén érik el Budapestet. És egy másik központnak, ami a Közép-budai hegység kapacitását is lefedi.

Az államtitkár szerint a Déli pályaudvar és a Testnevelési Egyetem felszabaduló területei is szóba jöhetnek, de a jelenlegi várostervezési trend szerint minden felszabaduló zónát parkosítani kell. Ónodi-Szűcs egyetért, azzal, hogy ami épül, az minél kijjebb, ne a belvárosban valósuljon meg.