Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétvégén rendezik a Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, ezért a pályára vezető utakon egyfelől forgalmirend-változások lesznek, másrészt fokozott forgalommal kell számolni. Emellett a Balaton felé az M7-esen is komoly forgalom alakulhat ki, ahogy az M1-esen is, valamint az Adria felé vezető horvát sztrádákon is erős lehet a forgalom. Összegyűjtöttük a rendőrség, a Magyar Közút Zrt. (Útinform) és a horvát autóklub információi, tanácsai, és saját tapasztalataink alapján, mire érdemes figyelni.

M3-as

A Hungaroringre az M3-as autópályán az M0-ás és a Ring pihenőhely között (13-18 kilométerszelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére. Ezt az útvonalat kizárólag ők vehetik igénybe.

A többi szurkoló a sztráda 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra. A verseny helyszíne a 23-as jelzésű Mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető. Fontos, hogy az M3-as a 10-es kilométerszelvény után fizetős.

A Hungaroringre a Liszt Ferenc Repülőtér felől, az M31-esen keresztül is lehet menni. Az M5-ösről ékezők az M0-ás autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-esre, majd azon végighaladva az M3-as autópálya Mogyoródi csomópontján át érhetik el a pályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. Az M31-es szintén fizetős útszakasz.

A futam végén a Mogyoródi csomópontnál (23-as kilométerszelvény), illetve az M3-as autópálya 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes felhajtónál lehet Budapest felé visszajönni autóval. Utóbbi felhajtásnál az M3-as autópálya (Gödöllői csomópont) - M31-es autópálya - M0-s autóút útvonalon érhető el Budapest. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja. A rendőrség kéri a szurkolókat, hogy  versenypálya körüli utak minél hamarabbi kiürítéséhez kérj, kövessék a hatóságok utasításait.

Az M3-as utazási időre szombat és vasárnap délelőtt,lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az M3-as autópályán Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31-es autópálya - M0-s autóút útvonalat ajánlják.

M7-es

Az M7-esen az utóbbi hetekben rendre előfordultak balesetek, amelyek torlódást eredményeztek a pályán. A hétvégére a Balatonra, Velencei-tóra látogatók miatt erős lehet a forgalom péntek délután és este, valamint szombaton reggel is. (Most pénteken délelőtt például 8 kilométeres dugó alakult ki a Balaton felé a 21-es kilométernél egy baleset miatt.)