Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főváros egészségügyi ellátásának megújítása részeként az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSE) is megújul, erre a kormány "rengeteg forrást fog áldozni", arról azonban még nem született kormánydöntés, hogy milyen koncepció mentén fog működni - mondta az államtitkár.

Helyszínről és az épület formájáról a kész koncepció ismeretében döntenek majd. A választásnál fő szempont, hogy a legkorszerűbb diagnosztikai ellátás néhány percen belül elérhető legyen, annak ugyanis nincs értelme, hogy a viszonylag kis igényekre milliárdos eszközbeszerzést hajtsanak végre, tehát vélhetően egy diagnosztikai központ közelében lesz az új OSEI - mondta az államtitkár.

Egyelőre még a stratégiaalkotás zajlik, a szakmai koncepció jövő héten került a stratégiai kabinet, majd szerdán a kormány elé. Jövő év június 1-ig viszont mindenképpen ki kell költöznie az intézménynek a jelenlegi (Alkotás utca) telephelyéről. Ónodi-Szűcs szerint az is elképzelhető, hogy az első költözésnél nem a végleges  helyére kerül az intézmény.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese a sportegészségügyi intézet integratív szerepét hangsúlyozta, az OSEI-nek a megelőzésben, és a rehabilitációban is részt kell vállalni. Kérdésre válaszolva elmondta, az OSEI akár a Semmelweis Egyetem budai kampusza mellett is helyet kaphat, de egyelőre a Kútvölgyi kórház jövőbeli szerepéről is csak annyit tudni, hogy a közép-budai lakosság ellátásért lesz felelős.