Magyarországon az utóbbi időszakban elszaporodtak az úgynevezett horrorkaravánok, vagyis az alapvető közlekedésbiztonsági előírásokra is fittyet hányó járműszerelvények. Ezek autókereskedők megrendelésére kelnek útra Nyugat-Európából és tartanak kelet felé -  olvasható a portálon.

A mi útjainkon elsősorban román rendszámmal közlekednek, és öreg használt autókat visznek magukkal. Hogy miért nem szabályos trélereket használnak erre a célra, annak nyilvánvalóan takarékossági oka van. A rémületes horrorszállítmányok valójában kisteherautók, mert ezekre a legolcsóbb az autópályadíj, és arra törekszenek, hogy egyetlen jármű-utánfutó párossal a lehető legtöbb járművet szállítsák el a megrendelőhöz.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a szabálytalanul közlekedő járműszerelvényeket, a tudomásukra jutott jogsértésekre azonnal reagálnak.

A Véda-kamerák ellenőrző funkciói nem terjednek ki a súly- vagy mérethatároknak nem megfelelő járművek kiszűrésére. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) kamerái elvileg képesek segíteni a rendőrségnek. Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem veszik igénybe ezeknek az adatait, azt mondták:

azért, mert a NÚSZ kameráit nem a rendőrség üzemelteti.

Bartal Tamás, az útdíjszedő vezérigazgatója azt mondta a lapnak, hogy jogszabályban rögzített felhatalmazás esetén készek megosztani a NÚSZ kameráinak adatait az ORFK-val.