Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eredetileg 150 család és 150 tulajdonos lakott a Hős utca 15/A-B két háztömbjében, mára viszont az önkormányzati lakások bérlőit elhelyezték máshova, a tulajdonosok nagy részével pedig megállapodtak.

Már alig ötven családdal folyik további egyeztetés. Az önkormányzat a telep lakóitól megvásárolta a lakást, vagy felújított önkormányzati bérlakást kínált cserébe, néhány tulajdonosnak pedig segítettek másik lakást vásárolni, azonban a Hős utcai lakás értéke és az új lakás ára közötti különbözetet nekik kellett előteremteniük - mondta a portálnak a politikus.

A lakások értékét független igazságügyi értékbecslők állapították meg 3,5-3,8 millió forintos, vagyis négyzetméterenként 150 ezer forintos ár körül.

Az alpolgármester állítása szerint a tulajdonosok többsége a közelmúltig is 500 ezertől kétmillió forintig terjedő áron vásárolta meg a lakását.

Nyilvánvaló, hogy az önkormányzat által felajánlott pénzből nem lehet lakást venni Budapesten, ahogy a korábban a tulajdonosok által kifizetett vételárért is csak a Hős utcában kaptak ingatlant a vásárlók.

A felkínált csereingatlanok lényegesen jobb állapotúak, mint a Hős utcaiak - tette hozzá.

A Magyar Nemzet megszólaltatott egy idős nőt, aki egy 25 négyzetméteres fürdőszoba nélküli lakásban élt lányával és annak családjával. Az önkormányzat egy 67 négyzetméteres, felújított cserelakás bérleti lehetőségét adta nekik, ahol három különnyíló szoba van, fürdőszoba és wc, konyha és spájz. Nagyjából 30 ezer forint körül van a bérleti díj havonta és azon felül a közös költség - mondta.