A járvány előtti, korlátozásmentes rekordévekre emlékeztetett az idei első hosszú hétvége látogatottsága a belföldi szállodákban - írja a Magyar Nemzet iparági szereplőktől kapott információkra hivatkozva. Az ország több, turisztikai szempontból népszerű pontján, a nagyvárosokban és azokon a településeken, ahol van fürdőhely, illetve a Balatonnál és a Velencei-tó körül is élénk érdeklődés mutatkozott már múlt péntektől a szabad szálláshelyek iránt. Nem volt ritka a hétfőig, keddig tartó turnusok teljes telítettsége.

A szállodások – egyelőre konkrét forgalmi adatok nélkül – szinte egyöntetűen azt jelezték, hogy tapasztalataik szerint a megelőző két év korlátozásokkal érintett tavasz eleji időszakához képest idén jelentősen megugrott a belföldi vendégforgalom. A közkedvelt pihenőhelyeken már hetekkel az ünnep előtt lefoglalták azon szállások nagy részét, amelyet jellemzően gyermekkel és az idősebb rokonokkal útnak indult családok, baráti társaságok vesznek igénybe. Mivel az időjárás is kegyes volt a kirándulókhoz, az utolsó pillanatokban valamennyi, még elérhető szabad kapacitás elkelt.

A legnépszerűbb szállástípusok között jellemzően a wellness-szállodák szerepeltek, míg hasonlóképpen megteltek a gyógyvizes pihenőhelyek környékén lévő hotelek, panziók és a kisebb magánapartmanok is. A szálláshelyek felkészültek az utazók múlt hét végi nagy tömegére, és a környékükön különböző ünnepi programlehetőségeket is igénybe vehettek a vendégek.