Shane Tusup a Kiemelt Edzői Programon (KEP) keresztül havi 800 ezer forintra jogosult korábbi tanítványa és felesége, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval elért eredményei után, holott már 2018 májusa óta különváltak az útjaik a sportban - írja a Blikk.

Az amerikai szakember 2019 óta Szilágyi Liliána és néhány hónapja Holoda Péter trénere. A két fiatal válogatott úszónak nincsenek még olyan eredményei, amelyek beleszámítanának a KEP rendszerébe, így még mindig Hosszú 2017-ben elért budapesti világbajnoki aranya az, amely Tusupot a programban tartja, még több mint egy évig.

A járandóság nem jár alanyi alapon, ahhoz, hogy Tusup jogosult legyen rá, dolgoznia kell, méghozzá válogatott úszókkal. Szilágyi és Holoda a nemzeti csapat keretének tagja, azaz ennek a feltételnek megfelel. A korábbi és jelenlegi tanítványa legjobb eredménye számít, de több dobogós helyezést is mérlegelnek az elbírálásnál, mivel minden kategóriában van minimum- és maximumfizetés - mondta Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke.