Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint 2019. júliusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,4, a belföldi vendégek által eltöltötteké 1,5 százalékkal csökkent az előző évihez képest a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőházakban, valamint a közösségi szálláshelyeken).

A szezonális és naptárhatás figyelembevételével a külföldivendég-éjszakák száma 4,5 százalékkal csökkent, a belföldivendég-éjszakák száma 0,4 százalékkal bővült. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 4,7 százalékkal emelkedett - közölte a KSH.

Az idei hetedik hónapban a szálláshelyekre érkezett 687 ezer külföldi vendég mintegy 1,9 millió vendégéjszakát töltött el. Utóbbiak száma a közösségi szálláshelyek kivételével mindegyik szállástípusban csökkent. A belföldi vendégszám 846 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 2,5 millió volt. Ez utóbbi mutató értéke a panziókban és a kempingekben nőtt, a szállodákban, a közösségi szálláshelyeken és az üdülőházakban mérséklődött. A belföldi vendégek körében a Balaton volt a legnépszerűbb régió, ahol közel háromszor annyi éjszakát töltöttek el, mint a második legkedveltebb területen, Észak-Magyarországon.

A szállodák szobakihasználtsága 71,7 százalék volt.

Az összes bruttó árbevétel folyó áron 4,7 százalékkal (62 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 4,5 százalékkal (40 milliárd forintra) emelkedett. Széchenyi pihenőkártyával a kártyatulajdonosok összességében 4,8 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken, amely 45 százalékos növekedést jelent.