A magyarok negyede vallja magát éjszakai bagolynak, de ennél többen vannak, akik aktívan, feladatokkal, munkával töltik az estét és az éjszakát - derül ki a Huawei legújabb felméréséből.

A felmérés arra kereste a választ, hogy mivel töltik az idejüket az emberek éjszaka: mennyire aktívak, hányan vannak, akik ilyenkor végzik a munkájukat, mi inspirálja őket ebben a napszakban és mit csinálnak általában, ha leszáll az est.

A válaszadók több mint harmada végez munkát éjszaka, vagy azért, mert ilyenkor a legkreatívabb vagy mert az estéhez köti a munkája vagy azért, mert ilyenkor van ideje a munkával és a feladataival foglalkozni a gyereknevelés, illetve az egyéb teendők miatt.

Ugyanakkor csak az emberek 17 százaléka válaszolta azt, hogy a munkavégzés szempontjából az este vagy az éjszaka a leghatékonyabb napszak számára. A többség vagy délelőtt (43 százalék), vagy délután (24,5 százalék) érzi magát a leginkább hatékonynak.

Akik pacsirtának nevezték magukat, és a délelőtti órákban a leginkább aktívak (56 százalék), az éjszakai csendet feltöltődésre, kikapcsolódásra használják. A legtöbben filmnézéssel töltik az időt éjszaka, azonban sokan használják aktív szórakozásra, illetve vannak olyan is, akik ilyenkor mozognak. Ők szeretnek az éj leple alatt edzeni, futni, biciklizni, sétálni vagy épp kutyát sétáltatni.

A kérdőívet kitöltők több mint fele válaszolta azt, hogy mindössze napi 5-6 órát alszik, ennél kevesebbet viszont csak a válaszadók 2,5 százaléka. A magyarok 4,6 százaléka hunyja le a szemét több mint 8 órán át, 43 százalék pedig 7-8 órát alszik.